Kjøkken

Kjøkken

Det er 3 store felleskjøkken og 1 lite, med koke- og stekemuligheter. Her er også mikrobølgeovn, frysere og vaskemuligheter. Border og stoler for bespisning er det selvsagt også.I kjøkkenet får man et eget skap med lås hvor tallerker, glass, kopper, bestikk og lignende kan oppbevares. Gryter og matvarer kan også få plass i dette skapet. Skapene er nummerert med samme nummer som rommet du bor på. Kjøleskapene har også nummererte låsbare rom slik at maten din får ligge i fred. Kjøkkentøyet/kjeler etc. må man stå for selv.

Mat og drikke kan kjøpes på to store shoppingsentre i 5 minutters gangavstand fra huset. Det ene er Tåsensenteret, hvor også pakker, rekomanderte sendingerog lignende til studentene kan hentes på post i butikk der. Det andre ligger i Ullevål stadion hvor det også finns en mengde butikker, bl.a. apotek, bank, lege, helsestudio etc.

For alle som bruker kjøkkenet er det viktig at man rydder og vasker opp etter seg. Det skal være rent og trivelig for alle brukere.  Kjøkkene rengjøres 6 dager i uken av et vaskebyrå, men de er ikke engasjert som reservemamma for deg. Det er kun tilatt å lagre ting på toppen av skapen såfremt det ligger i en plastkasse påført navn og romnummer. Uvaskede ting som står på kjøkkenet blir uten varsel kastet. Rydder man ikke etter seg kan det medføre at alle som bruker kjøkkenet må betale min kr 100,- pr måned i ekstra service for det ekstra arbeide renholderne får, inntil brukerne tar ansvar og rydder opp etter seg. Det er også innført et lett ettermiddagsrenhold 7 dager i uken på kjøkkenene, dvs si at kjøkkenen har 2 renhold daglig.

Det er viktig at man legger avfall i rett poser både på rommet sitt og på kjøkkenen.  Blå poser til ren plast, grønne poser til matavfall, store dunker til annet avfall.  Avfall fra rommet bæres av beboer ut i tillhørende container, en for restavfall, papir container og glass/embalasjemetall container. Vogn for elavafall.